Понеділок, 06.05.2024, 20:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Слобідкорахнівська зош I-II ступенів

Меню сайту
Міні-чат
200
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 87
Ми в інтернеті
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Мої статті

Наказ

                            Слобідкорахнівська ЗОШ I-II ступенів  

Наказ

09 грудня 2011 р          с. Слобідка-Рахнівська                                   №209  

Про стан харчування учнів  

На виконання плану роботи школи директором проводився контроль стану харчування та роботи щодо поліпшення організації харчування школярів. Встановлено, що за станом закладання продуктів та приготуванням готової продукції здійснюється контроль з боку шкільного медичного працівника Щербатої Л.В., про що свідчить ведення відповідної документації. У шкільній їдальні є норми закладання продуктів, технологічні карти, таблиця термінів збереження продуктів тощо, ведуться журнали бракеражу сирої та готової продукції. Щоденні меню затверджуються директором, у їдальні є режим роботи їдальні та графік прийому їжі учнями. Працівник шкільної їдальні Кочнєва Валентина Михайлівна має відповідну освіту. Вона та комірник Яроменко Тетяна Юр’ївна пройшли медогляд та навчання у санепідем-станції по дотриманню санітарних норм та гігієни. В організації харчування в основному дотримуються вимоги законодавчих актів та урядових документів. Директором школи видано накази від 31 серпня 2011 р №160-2 «Про організацію харчування учнів школи у 2011-2012н.р.» та №161 «Про організацію безкоштовного хар-чування учнів 1-4 класів та пільгового контингенту у 2011- 2012 н.р.», 31 жовтня 2011 р №194 «Про призначення особи, відповідальної за хід харчування». Крім того, при черго-вому оновленні документів на пільгове харчування видано накази від 20 жовтня 2011 р №190 та 23 листопада 2011 р №205 «Про доповнення списку учнів на безкоштовне хар-чування». На даний час за рахунок держбюджету харчується 1 дитина – чорнобилець, 27 учнів 1-4 класів та 3 учні 5-8 класів, які належать до малозабезпечених сімей. Здешевлення вартості обідів проводиться за рахунок використання продукції з влас-ної пришкільної їдальні. Так, 20.09.2011 року вартість обіду становила 4,20 грн при собі-вартості 5.30 грн, 19.10.2011 року відповідно 4,00 грн та 4,70 грн, 05.12.2011 року відпо-відно 4,10 грн та 4,80 грн. Контроль за ходом харчування показує, що харчуванням охоплено 100% спискового складу школярів, але через відсутність учнів в певні дні в школі цей показник знижується. Так 11.10.2011 року харчувалися 60 присутніх на той день учнів в школі (91%), 01.12.2011 року – 57 учнів (88%). Підвищення якості харчування відбувається за рахунок включення до раціону харчу-вання м’ясних страв, салатів з свіжих овочів, молочних блюд. Відповідно до результатів медичного обстеження школярів відсутні учні, які потребують дієтичного харчування. Зміцнюється матеріально-технічна база їдальні. Вже в цьому навчальному році вона поповнилась за рахунок спонсорських коштів електром’ясорубкою та батьківських коштів новими ложками. По потребі замінюються чашки, миски. Харчоблок забезпечений прото-чною гарячою та холодною водою, холодильним обладнанням (є 2 побутових холодильни-ки), кухонним та столовим інвентарем, посудом, миючими та дизенфікуючими засобами. Двотижневе меню завірене райСЕС. 28 листопада та 07 грудня комісією, створеною радою школи, до якої ввійшли голови ради школи Демихіна І.Г., та батьківського комітету Пасло В.В. проводились пе-ревірки харчування учнів, про що складено відповідні акти. При цьому не виявлено гру-бих порушень в організації харчування. За результатами перевірки дано рекомендації, які вирішуються в короткі терміни в робочому порядку (маркування придбаних мисок., віта-мінізація харчування тощо). Необхідно зробити куточки з охорони здоров’я та дотримання правил особистої гігієни.

З огляду на вищевказане

НАКАЗУЮ:

1.Дирекції школи спільно з батьківським комітетом та радою школи:

1.1. Опрацювати питання співпраці з органами місцевої виконавчої влади для покращення матеріально –технічного та сировинного забезпечення шкільної їдальні. (до 20.12.2011 року)

1.2.Сприяти залученню позабюджетних коштів для поліпшення харчування дітей, виконання норм харчування відповідно з вимогами постанови КМУ від 22.11.2004 року № 1591 та Закону України «Про охорону дитинства». (протягом навчального року)

1.3.Підвищити відповідальність працівників Кочнєвої В.М, Яроменко Т.Ю. , ме-дпрацівника школи Щербатої Л.В., відповідального за хід харчування Боднар О.М. за організацію приготування їжі, харчування учнів, дотримання вимог санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм. (Постійно)

1.4. Придбати за рахунок позаб’юджетних коштів засоби вітамінізації продукції (до 10.01.2012 року)

2.Виготовити інформаційний куточок про санітарно-гігієнічні основи харчування (до 01.01.2012 року, медпрацівник Щербата Л.В.)

3. Розглянути питання гарячого харчування учнів на загальношкільних батьківських зборах ( до 10.01.2012 року, директор)

4. Підсумки організації харчування в даному навчальному році підвести на раді школи (до 20.06.2012 року, директор)

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою Директор М.В.Сидорчук 

Категорія: Мої статті | Додав: Jon (19.12.2011)
Переглядів: 4501 | Теги: наказ про стан харчування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Погода
Слобідка-Рахнівська 
Друзі сайту

 

 

 

 

 

 

 

Пам'ятні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz